CARILAH CINTA ILAHI NESCAYA KAMU AKAN MENDAPAT CINTA MANUSIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم

Ya Allah!Limpahkanlah rahmat yang penuh dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW yang terungkai dengannya oleh simpulan dan terhapus dengannya oleh segala kesusahan dan diselesai dengannya dengan segala hajat dan dicapai dengannya segala kegemaran dan mudah-mudahan cantik kesudahan serta diharapkan turun hujan dengan berkat wajahnya yang mulia.Dan juga di atas keluarganya dan sahabat-sahabatnya pada setiap detik dan nafas dengan bilangan setiap yang maklum bagiMu.



June 12, 2010

-Salam Cuti~

Assalamualaikum wbt..

Sejak akhir2 ini,byk benda yang berlaku..i mean events.Kenduri kahwin tu x payah cakap lah.Kad kahwin yang mama terima bertimbun2.Satu hari tu boleh sampai 5-6 rumah yg nk pergi.Pagi tadi aku pergi majlis kahwin 2 pupu aku merangkap senior aku kat faris dahulu.SELAMAT PENGANTIN BARU yer buat kak FARAH FAZARINA & SUAMI.Moga ikatan ini sentiasa dlm rahmat YANG ESA insyaAllah.

Sebaik shj habis exam Khamis hr tu,27 Jun,kami segera berangkat ke KL pg Jumaat esoknya sbb Imi konvo hr Sabtu.Dan kami stay KL smpai 11 hr sbb seminggu kemudian,ada family day yg julung2 kalinya dibuat di KL.Sempoi,lepak..& dan x penat sgt.Almaklumlah 1 mlm jer kali ni.Pada mlm ala2 Seribu Bintang tu,masing2 dpt hadiah & hadiah yg aku dpt adalah.....



hehee..belang harimau punyer...


Terima kasih to Baba Chik sbb dia cabut undi keluar nama aku.Aku mmg memerlukan sgt la kotak2 mcm ni utk ltk buku aku yg bertimbun tu.At least klu ltk dlm ni,nmpk kemas sket compared tu dlm kotak coklat tu kan.

Oleh sbb kami x ada nk buat apa2 kt rumah akak lama2,so kami plan utk balik Kelantan lah dulu walaupun perancangan awalnya nk stay sampai pergi Aussie nnti (Aussie???nnti next post citer).Dan apa yg syoknya kali ni,aku jd 2nd driver.Hehehe.Pergi hr tu pon aku da try drive dr Benta-Bentong tp kli ni lama sket la,dr Gua Musang-rumah.Mula2 tu terketar2 gak tgn aku.Ye lah,x pernah2 bwk Honda Civic mama.Dah la jalan jauh pulak tu.Tapi Alhamdulillah everything went well.

Sekarang ni kt rumah,aku duk melangut jer.Nak kemas rumah bg licin2 tp aku hairanlah,kenapa mood tu msh x dtg2 lagi.Klu sblm ni,bila mood tu datang,laju jer tgn ni hah.Study pon,baru 1 nota jer yg betul2 complete,Development of Heart.Sama lah mcm kt rumah akak.Aku jd babysitter kepada 2 org anak buahku yg sgt comel,Izz Nabil & Izz Naim.Penat aku duk layan si Naim tuh.Selawak2 Nabil,lawak lagi si kecik ni.Kalau arwah Baba ada,mesti dia gembira main dgn cucu2 dia.Arwah pergi sblm Nabil sampai umur setahun.Walaupun masa tu,dia masih tak tahu apa2,tp dia kenal Tok Wan dia melalui gambar2 & cerita2 ibu dia merangkap kakakku.Sayu sgt aku bila suatu hari tu dia kata,

"Su Nana,Nabil rindu Tok Wan."

Aku mmg terkedu.Lambat2 aku jawab,

"Nabil rindu Tok Wan,Su lagi rindu Tok Wan."
ini family day kat Bagan Lalang Sepang..syok sgt..
x kira tua muda,semua BERGABUNG!

ini masa konvo abgku yg tgh kat

Uitm Shah Alam dlm Civil Engineering..Alhamdulillah


dan inilah Izz Nabil(si abg) & Izz Naim(si adik)
pity them penat duk tggu Uncle Mike diorg konvo~

Dan sekian shj post utk kali ini
TATA~



::kokoro no omoi::